Θέλετε να αυξήσετε την επισκεψιμότητα στην εταιρική σας ιστοσελίδα;
Δημιουργήστε χρησιμο περιεχομενο.
Όσο απλό κι αν ακούγεται, δεν είναι.
Για να είναι χρήσιμο το περιεχόμενο πρέπει να προσφέρει λύση σε ένα πρόβλημα.
Πρέπει να δίνει απαντήσεις σε ερωτήσεις.
Να λύνει απορίες.
Να προσφέρει γνώση.
Να ξυπνάει συναισθήματα.
Αν γράφετε χρησιμο περιεχομενο, ποιοτικό και χρηστικό θα πάρετε πίσω ως αντάλλαγμα ΑΦΟΣΙΩΣΗ.
Μπορεί να μην γίνει αύριο, μπορεί να μην γίνει σε ένα μήνα, αλλά θα γίνει.
Μην γράφετε κείμενα, μόνο για να γράψετε κάτι, για να δίνετε την εντύπωση ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας ανανεώνεται.
Αν κανείς δεν το διαβάζει, διότι δεν προσφέρει κάτι στον αναγνώστη σας ήταν απλώς χάσιμο χρόνου και – καθώς μιλάμε για εταιρική ιστοσελίδα – μια χαμένη ευκαιρία για αύξηση των πωλήσεων.
Χρησιμο περιεχομενο, στοχευμένο στους αναγνώστες – δυνητικούς πελάτες σας
Διατηρήστε την επαφή με τους επισκέπτες της ιστοσελίδας ή του e-shop σας προσφέροντας του κάτι παραπάνω από το προϊόν που του πουλάτε ή του πουλήσατε.
Για να το κάνετε αυτό δεν αρκεί μόνο η δημιουργία ποιοτικού περιεχομένου, αλλά και η γνώση του κοινού σας, είτε πρόκειται για απλούς αναγνώστες, είτε για πιθανούς πελάτες.
Επενδύστε περισσότερο χρόνο στο περιεχόμενό σας.
Το Content marketing αποτελεί μια εξαιρετικά σημαντική στρατηγική marketing για την επιχείρηση σας.
Να μια χρήσιμη checklist από το Content Marketing Institute.
Ήταν ήδη ξεκάθαρο από το 2016 ότι οι μηχανές αναζήτησης επικεντρώνονται στο πραγματικό, χρησιμο περιεχομενο παρά στη βελτιστοποίηση του.
Δεν χρειάζεται να αφιερώσετε περισσότερο χρόνο στη βελτιστοποίηση εάν το περιεχόμενό σας δεν είναι αρκετά ελκυστικό για το κοινό σας.
Ξανά: Είναι χάσιμο χρόνου.
Αν όμως δημιουργείτε ήδη ή θα ξεκινήσετε τώρα την δημιουργία ποιοτικού περιεχομένου βελτιστοποιήστε το με SEO τεχνικές (ξεκινήστε με ON PAGE SEO και στην συνεχεια εφαρμοστε τεχνικές OFF PAGE SEO) για να έχει περισσότερες πιθανότητες να ταξινομηθεί υψηλότερα στην κατάταξη των αποτελεσμάτων της Google για τα σχετικά ερωτήματα. Και όταν λέμε πιο ψηλά, εννοουμε στην πρώτη σελίδα της Google.
Πιθανόν να αναρωτιέστε πως μπορείτε να το κάνετε αυτό.
Συνεχίστε την ανάγνωση και θα σας εξηγήσουμε.
Αναλύστε το περιεχόμενο σας
Εξετάστε το περιεχόμενο, μέσω του Google Analytics, που έχετε ήδη δημοσιεύσει και βρείτε τις σελίδες σας με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα.
Αναρωτηθείτε γιατί αυτή η σελίδα έχει περισσότερη επισκεψιμότητα από τις άλλες. Ποια στοιχεία περιέχει αυτή, που δεν έχουν οι άλλες;
Είναι καλύτερο το SEO σε αυτή την σελίδα; Έχει πιο ελκυστικό τίτλο;
Έχει περισσότερα backlinks; Το κείμενο είναι μεγαλύτερο από το μεγεθος των συνηθισμένων αναρτήσεων που κάνετε;
Μήπως οι φωτογραφίες σας και το βίντεο που έχετε αναρτήσει έχουν περισσότερο ενδιαφέρον με αποτέλεσμα ο επισκέπτης να μένει στην σελίδα παραπάνω από το συνηθισμένο ή να το διαμοιράζει με μεγαλύτερη ευκολία στα social media;
Όλα τα παραπάνω;
Όταν, λοιπόν, θα έχετε την απάντηση, ανανεώστε αυτήν την σελίδα και – αν το περιεχόμενο παραμένει φρέσκο- προωθήστε την εκ νέου. Στην συνέχεια εφαρμόστε αυτήν την τακτική σε όλες τις δημοσιευμένες σελίδες σας ή σε όσες θα δημοσιεύσετε.
Μάθετε περισσότερα σχετικά με τα ενδιαφέροντα, τις προτιμήσεις, τις ανησυχίες, τα ερωτηματικά κλπ των πελατών σας – και δώστε απαντήσεις.
Στοχεύστε σε λέξεις-κλειδιά
Ερευνηστε τις λέξεις-κλειδιά και τα στατιστικά των σελίδων σας (μέσα από το Google Analytics) και ανακαλύψτε τι προσδοκούν οι χρήστες από τη σελίδα σας.
Σκεφτείτε νέες ιδέες για να επεκτείνετε το περιεχόμενό σας ή ακόμα και να επενδύσετε σε evergreen content (χρήσιμο περιεχόμενο που δεν χάνει την αξία του με το πέρασμα του χρόνου) και βεβαιωθείτε ότι σκέφτεστε σαν αναγνώστης και όχι σαν μηχανή αναζήτησης.
Σκεφτείτε προσεκτικά τους τίτλους, τα url και δώστε προσοχή στο μέγεθος του κειμένου.
Μην ξεχάσετε να προσθέσετε, meta description και λέξεις-κλειδιά. Και για να είμαστε ακριβείς, πριν γράψετε το κείμενο, στοχεύστε μια συγκεκριμένη λεξη-κλειδι (ή φράση) και δημιουργήστε το κείμενο με βάση αυτη.
Bonus: Σύμφωνα με τον Brian Dean του Backlinko το μέγεθος του κειμένου μετράει. Σε έρευνα που διεξήγαγε αναλύοντας 1 εκ. σελίδες αποτελεσμάτων στην Google διαπίστωσε ότι κείμενα με μεγαλύτερο αριθμό λέξεων τείνουν να έχουν καλύτερο ranking στις μηχάνες αναζητήσης από τα… κλασικά κείμενα των 200-300 λέξεων.
Ποιος είναι ο μαγικός αριθμός λέξεων; 1890 λέξεις.
Αυτό δεν σημαίνει όμως οτι αυτός είναι ο κάνονας και πρέπει να γράφετε μόνο κείμενα 2.000 λέξεων. Αν μπορείτε να δώσετε απαντήσεις σε 300-500 ή 700 λέξεις, είστε ΟΚ. Δεν χρειάζεται να προσθέτετε περισσότερες λέξεις για να φτάσετε τις 2000.
Ο κανόνας είναι ένας: Γράψτε χρησιμο περιεχομενο για τους Αναγνώστες και όχι για τις Μηχανες Αναζητησης.
Υπενθυμίζουμε δε ότι το Περιεχόμενο είναι ένας απο τους τρεις (3) επιβεβαιωμένους, από την Google, παράγοντες που μπορούν να βοηθήσουν στην υψηλότερη κατάταξη της ιστοσελίδας σας στα αποτελέσματα της πιο γνωστής μηχανής αναζήτησης στον κόσμο(δείτε όλους τους παράγοντες κατάταξης Google εδώ).
Βελτιστοποιήστε τις εικόνες σας
Το έχουμε αντιμετωπίσει πολλές φορές σε σελίδες πελατών μας. Τείνουν να ξεχνουν οτι και οι φωτογραφίες χρειάζονται βελτιστοποίηση για τις μηχανές αναζήτησης.
Αν φτιάχνετε τώρα το εταιρικό σας site μην ξεχνάτε τα alt tags στις φωτογραφίες. Αν το site σας είναι ήδη «στον αέρα», βάλτε alt tags σε όλες τις φωτογραφίες (δείτε περισσότερα στο κείμενο μας 20 συμβουλές SEO, στους αριθμούς 18, 19, 20).
Χρειάζεται να πούμε ότι για τα e-shop η βελτιστοποίηση των εικόνων είναι πολύ σημαντική; Τα alt tags στις φωτογραφίες είναι σημαντικά. Ευτυχώς για εσάς, κάποιες πλατφόρμες e-shop κάνουν εξαιρετική δουλειά όσον αφορά στο SEO των φωτογραφιών.
Να σας θυμίσουμε, επίσης, ότι πλέον το Youtube είναι η δεύτερη μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης στον κόσμο.
Δημιουργήστε βίντεο για να διευκολύνετε την ανακάλυψη του περιεχομένου σας από τις μηχανές αναζήτησης.
Ως συνήθως, αν ο πελάτης μείνει ικανοποιημένος, θα γυρίσει πίσω σε σας, στο blog σας, στο κανάλι σας στο YOUTUBE, στην επιχείρηση σας, στην ιστοσελίδα σας, στο e-shop σας ξανά και ξανά…
User experience
Το USER EXPERIENCE που στα ελληνικά μεταφράζεται ως η εμπειρία του χρήστη μέσα στην ιστοσελίδα σας είναι κρίσιμο για το SEO, οπότε μπορεί να είναι καλή ιδέα να ερευνήσετε πώς επηρεάζει την επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας.
Στην πραγματικότητα, η εμπειρία του χρήστη ξεκινάει πριν ακόμη ο χρήστης επισκεφθεί το site σας. Ξεκινάει από την στιγμή που θα γίνει μια αναζήτηση στην Google και η ιστοσελίδα της επιχείρησης σας εμφανιστεί στην πρώτη σελίδα.
Έτσι, είναι σημαντικό να προχωρήσετε στις απαραίτητες βελτιώσεις που εξασφαλίζουν μια ομαλή επίσκεψη στην σελίδα σας.
Διορθώστε τα broken links
Δοκιμάστε όλους τους συνδέσμους του ιστότοπού σας και διορθώστε τα broken links για να ελαχιστοποιήσετε τις σελίδες σφαλμάτων. Αν έχετε διπλότυπο περιεχόμενο διορθώστε το.
Το περιεχόμενό σας πρέπει να είναι ελκυστικό τόσο για τους χρήστες όσο και για τις μηχανές αναζήτησης και, συνεπώς, θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη τόσο η αναγνωσιμότητα όσο και η δυνατότητα ανίχνευσης του.
Η καλή δομή στην διάρθρωση του site σας θα βοηθήσει τον χρήστη να περιηγηθεί στις σελίδες χωρίς προβλήματα.
Αν έχετε e-shop, σιγουρευτείτε ότι ο χρήστης δεν κάνει περισσότερα από 3 κλικ για να φτάσει στο τελικό προϊόν.
Από τη δομή του μενού έως και τη σχεδίαση της σελίδας, ακόμη και μια μικρή λεπτομέρεια μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία του χρήστη.
Η ταχύτητα μιας σελίδας είναι ζωτικής σημασίας, οπότε μην ξεχνάτε να την τσεκάρετε τακτικά. Χρησιμοποιήστε το Google page speed η το GTmetrix.
Κρατήστε το online αποτύπωμα σας ενημερωμένο
Η ηλεκτρονική σας παρουσία πηγαίνει πολύ πέρα από τον ιστότοπό σας.
Το πρόβλημα είναι ότι έχουμε την τάση να ξεχνάμε πώς το online αποτύπωμα μας μπορεί να επεκταθεί σε όλες τις διαφορετικές πλατφόρμες που μπορεί να δοκιμάσαμε κάποια στιγμή αλλά στη συνέχεια, για κάποιο λόγο, εγκαταλείψαμε.
Είναι σίγουρα μια καλή ιδέα να πειραματιστείτε με νέες πλατφόρμες για να προωθήσετε την παρουσία σας, αλλά φροντίστε να κρατάτε ενημερωμένες τις υπάρχουσες.
Το να έχετε σελίδες και λογαριασμούς στο Facebook, το Twitter, το instagram, το Pinterest, το LinkedIn και το Youtube δεν σημαίνει τίποτα αν δεν τους χρησιμοποιείτε, διαμοιράζοντας το χρησιμο περιεχομενο που δημιουργείτε.
Αν σας φαίνονται όλα αυτά… χρονοβόρα μην διστάσετε να απευθυνθείτε σε έναν ειδικό SEO ή σε μια εταιρεία που προσφέρει υπηρεσίες SEO.
Θα σας γλιτώσει πολύτιμο χρόνο και εσείς θα μπορείτε να επικεντρωθείτε στην επιχειρηματική σας δραστηριότητα.
Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση, επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την Φόρμα Επικοινωνίας.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το email marketing είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να προωθήσετε την επιχείρησή […]
Eίναι εύκολη η δημιουργια ιστοσελιδας με wordpress; 9 λόγοι για να επιλεξετε wordpress για την κατασκευή του site σας και βασικό κόστος αν το δημιουργήσετε μόνοι σας (κατοχύρωση domain name και φιλοξενία ιστότοπου).
Πώς λειτουργει η αναζητηση της Google; Τι συμβαίνει όταν πληκτρολογείτε ένα ερώτημα αναζήτησης στο σχετικό πεδίο αναζήτησης του google search;
ΤΙ ΕΙΝΑΙ DWELL TIME και ποια η σχέση του με το Google Rankbrain; Σε τι διαφέρει από το Bounce rate (Ποσοστό Εγκατάλειψης) που βλέπουμε στις μετρήσεις του Google Analytics; Και πως επηρεάζει την κατάταξη των site στην σελίδα των αποτελεσμάτων στην Google;
Είναι αλήθεια ότι υπάρχει μια μικρή σύγχυση σχετικά με τους όρους SEO και Content marketing. […]
Τι είναι το RankBrain; To RankBrain είναι ένας αλγόριθμος μηχανικής μάθησης (AI) που χρησιμοποιεί η Google για να ταξινομήσει τα αποτελέσματα αναζήτησης. Βοηθά επίσης τη Google να επεξεργαστεί και να κατανοήσει τα ερωτήματα αναζήτησης.