Πολλοί αναρωτιέστε: Πως θα εμφανιζεται το site μου ψηλα στην Google;

Έχουμε αναφερθεί στην σημασία του SEO (Search Engine Optimization) αναλυτικότερα σε άλλα post:

– ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ GOOGLE ΜΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ SEO

– 20 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ SEO ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙΤΕ ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ GOOGLE

– ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟ SEO

Γι’ αυτό και σε αυτό το ποστ θα σας δώσουμε την πιο… σύντομη απάντηση που αφορά στους τρεις (3) επιβεβαιωμένους, από την Google, παράγοντες που μπορούν να βοηθήσουν στην υψηλότερη κατάταξη της ιστοσελίδας σας στα αποτελέσματα της πιο γνωστής μηχανής αναζήτησης στον κόσμο.

Οι 3 παράγοντες είναι:

#1 Σύνδεσμοι (Links)

#2 Περιεχόμενο (Content)

#3 Rankbrain

Όσον αφορά στο πόσο σημαντικά είναι τα backlinks, το γνωρίζουμε αρκετά χρόνια τώρα , ενώ όσον αφορά στο Περιεχόμενο, η αλήθεια είναι ότι δεν χρειαζόταν να το επιβεβαιώσει η Google.

Συνεπώς, η βελτιστοποίηση του περιεχομένου σας και η απόκτηση συνδέσμων από high authority domain ιστότοπους  είναι το σημείο έναρξης της προσπάθειας σας για να ανεβείτε ψηλά στην Google και γιατι όχι και στην πρωτη θέση google.

Τι είναι όμως το RankBrain;

Το RankBrain μαθαίνει μόνο του…

Το RankBrain είναι ένα συστατικό του βασικού αλγόριθμου της Google που χρησιμοποιεί τη μηχανική μάθηση (την ικανότητα των μηχανών να διδάσκουν τους εαυτούς τους χρησιμοποιώντας data input)για να καθορίσουν τα πιο σχετικά αποτελέσματα στα ερωτήματα των χρηστών στις μηχανές  αναζήτησης.

Πριν το RankBrain, η Google χρησιμοποιούσε τον βασικό της αλγόριθμο για να προσδιορίσει ποια αποτελέσματα θα εμφανιστούν για ένα ερώτημα.

Με το RankBrain, το ερώτημα περνά τώρα από ένα «μοντέλο ερμηνείας» που χρησιμοποιεί επιπλέον πιθανούς παράγοντες, όπως την τοποθεσία του χρήστη και άλλους εξατομικευμένους παράγοντες, για να προσδιοριστεί η πραγματική πρόθεση που κρύβεται πίσω από το -πολλές φορές αμφιλεγόμενο ή με παραπάνω από μια διαφορετικές ερμηνείες- ερώτημα του χρήστη.

Διακρίνοντας αυτή την πραγματική πρόθεση, η Google μπορεί να προσφέρει καλύτερα αποτελέσματα.

Φυσικά, η Google εξετάζει και πολλούς άλλους παράγοντες.

Πως θα εμφανιζεται το site μου ψηλα στην Google;

Σύμφωνα με τον Brian Dean, του Backlinko, υπάρχουν κάτι παραπάνω από 200 ranking factors. Αλλά όπως γράφει και ο ίδιος “κάποιοι είναι σίγουροι, καποιοι αμφιλεγόμενοι, και κάποιοι άλλοι,απλά, εικασίες (από SEO nerds)”.

Ωστόσο, οι παράγοντες που αναφέραμε παραπάνω συμπεριλαμβάνονται ανάμεσα στους σημαντικότερους ( μια ακόμη παράμετρος αποτελεί  το HTTPS και τα SLL πιστοποιητικά) και έχουν επιβεβαιωθεί στο παρελθόν απο τον Search Quality Senior Strategist  στην Google, Andrey Lipattsev.

Όσον αφορά δε στο πως μπορείτε να βελτιστοποιήσετε την ιστοσελίδα σας για το RankBrain, ξεκινήστε με την  βελτίωση του CTR (Click-through rate=αναλογία κλικ προς αριθμό εμφανίσεων).

Αυτό μπορεί να επιτευχθεί αν βελτιώσετε π.χ. τους τίτλους των σελίδων σας, τα meta description, τα κείμενα σας κλπ, αν μειώσετε το ποσοστό εγκατάλειψης (bounch rate) από τον ιστότοπο σας,  αν προχωρήσετε σε τεχνικές βελτίωσης της σελίδας σας προκειμένου να αυξηθει ο χρόνος που παραμένει ένας χρήστης στην σελίδα σας μετά το κλικ στην μηχανή αναζήτησης (Dwell Time) κ.α.

Στα παραπάνω θα αναφερθούμε αναλυτικά σύντομα…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ