ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ SEO για τις επιχειρήσεις έχουν ως στόχο να βοηθήσουν τις εταιρικές ιστοσελίδες ή τα e-shop να βελτιώσουν την οργανική επισκεψιμότητα τους και να ανέβουν ψηλά στην κατάταξη των αποτελεσμάτων στις μηχανές αναζήτησης. Αυτός ο στόχος μπορεί να ειπωθεί εν συντομία με τρεις λέξεις: Πρωτη σελιδα Google.

Για να συμβεί αυτό, ο ιστότοπός σας πρέπει να βελτιστοποιηθεί ώστε να είναι καλύτερος από τον ανταγωνισμό του.

Κάθε χρήστης μηχανής αναζήτησης αναζητά συγκεκριμένες πληροφορίες και χρησιμο περιεχομενο σχετικά με τα ερωτήματα που εισάγει.

Οι μηχανές αναζήτησης αναλύουν τις ιστοσελίδες στον ιστό για να βρουν αυτές που παρέχουν τα καλύτερα αποτελέσματα για τους χρήστες.

Μάλιστα, υπάρχουν περισσότεροι απο 200 παράγοντες που παίζουν ρόλο στην κατάταξης μιας ιστοσελίδας στην Google.

Όσο υψηλότερα βρίσκεται η ιστοσελίδα σας στην κατάταξη των μηχανών αναζήτησης, τόση μεγαλύτερη οργανική επισκεψιμότητα θα έχει.

Το πρόβλημα είναι ότι ο χώρος που καταλαμβάνει η «πρωτη σελιδα Google» είναι… περιορισμένος.

Μια αξιόπιστη εταιρεια SEO θα αναλύσει τον ιστότοπό σας (σε σύγκριση πάντα με τον ανταγωνισμό σας), αναζητώντας ευκαιρίες για τη βελτίωση της κατάταξης του στις μηχανές αναζήτησης και προχωρώντας στην βελτιστοποίηση του με τεχνικές SEO για να ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες των χρηστών.

Ένας ειδικός SEO (SEO expert) αναλύει τα δεδομένα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες αλληλεπιδρούν με τον ιστότοπό σας.

Εντοπίζει εκείνες τις σελίδες, οι οποίες είναι πιθανότερο να οδηγήσουν τους επισκέπτες σε convertion και στη συνέχεια συνιστά αλλαγές είτε στις υπάρχουσες λέξεις-κλειδιά είτε προτείνει παραλλαγές αυτών που θα βοηθήσουν στο να φέρουν περισσότερους επισκέπτες στις σελίδες που έχουν καλό convertion rate.

Γιατί «πρωτη σελιδα Google»;

Οι υπηρεσίες SEO δεν πρέπει να θεωρούνται ως έξοδο – είναι μια επένδυση στο μέλλον της επιχείρησής σας.

Η «πρωτη σελιδα google» (πόσο μάλλον η πρωτη θεση google) αποτελεί ή θα πρέπει να αποτέλει βασικό στόχο κάθε επιχείρησης καθώς τα οφέλη από αυτήν την αναρρίχηση είναι πολλά και μεταφράζονται σε νέους επισκέπτες, σε νέους πελάτες και σε περισσότερα έσοδα για την επιχείριση.

Οσο πιο νώρις το αντιληφθεί αυτό ένας επιχειρηματίας, είτε έχει μια απλή εταιρική ιστοσελίδα, είτε πρόκειται για ένα eshop, τόσο το καλύτερο.

Πόσο χρόνο θέλει το SEO

Και λέμε “όσο πιο νωρίς” για εναν απλό λόγο: Το SEO δεν είναι αγώνας ταχύτητας, αλλά μαραθώνιος. Αν θέλετε να δείτε αποτελέσματα αύριο, καλό θα είναι να έχετε ξεκινήσει την βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας σας – τουλάχιστον – 6 μήνες πριν.

Και για να είσαστε σίγουροι, τουλάχιστον 1 χρόνο νωρίτερα. Αλλά για να είμαστε απολύτως ειλικρινείς , αν ο ανταγωνισμός σας είναι τεράστιος και θέλετε να κάνετε ranking σε λέξεις –κλειδιά με υψηλό όγκο αναζητήσεων θέλετε περίπου 2 χρόνια.

Φυσικά υπάρχει κι άλλος τρόπος για να επιτευχθεί ο στόχος “πρωτη σελιδα Google».

Ονομάζεται διαφήμιση Adwords και -φυσικά – δεν είναι οργανικός αλλά πληρωμένος. Αν ψάχνετε για γρήγορα αποτελέσματα και έχετε το budget το Google Ads (Google Αdwords)είναι για εσάς.

Το θέμα με το Adwords είναι οτι θα σας εμφανίζει πρωτη σελιδα Google όσο το πληρώνετε.

Όταν αυτό σταματήσει, τότε θα εμφανίζεστε στην θέση κατάταξης των μηχανών αναζήτησης που εξαρτάται απόλυτα από το πόσο καλό SEO έχετε κάνει στις σελίδες του site σας.

Ποιες υπηρεσίες SEO χρειάζεστε;

Πριν επιλέξετε μια εταιρεία SEO, είναι καλό να κατανοήσετε πρώτα ποιες υπηρεσίες SEO χρειάζεται περισσότερο η ιστοσελίδα σας.

1. Συμβουλευτικές υπηρεσίες SEO

Οι συμβουλευτικές υπηρεσίες SEO σας συνδέουν με τους ειδικούς SEO που έχουν τη τεχνογνωσία να βοηθήσουν την ιστοσελίδα σας να αποδώσει καλύτερα στην αναζήτηση.

Οι SEO Expert θα σας βοηθήσουν σε όλη τη διαδικασία βελτιστοποίησης της ιστοσελίδας σας, από την αρχική ανάλυση έως την υλοποίηση της.

Οι συμβουλευτικές υπηρεσίες SEO περιλαμβάνουν την ανάπτυξη στρατηγικής SEO, τον έλεγχο και την διόρθωση της δομής του site σας καθώς και την βελτιστοποίηση της εσωτερικής σύνδεσης των σελίδων του ιστοτόπου σας.

2. Έλεγχος SEO

Οι υπηρεσίες ελέγχου SEO έχουν σχεδιαστεί για να μετρήσουν την «υγεία» του ιστότοπού σας και να ανακαλύψουν προβλήματα που εμποδίζουν τον ιστότοπό σας να ανέβει στα αποτελέσματα κατάταξης της Google.

Ακριβώς όπως και ένα φυσικό κατάστημα ή το γραφείο της επιχείρησης σας χρειάζεται καθημερινό καθάρισμα προκειμένου να συντηρηθεί, έτσι και η ιστοσελίδα σας χρειάζεται τακτική συντήρηση για να είναι πάντα έτοιμη να υποδεχθεί τους επισκέπτες – πελάτες σας.

Τα ευρήματα από κάθε έλεγχο (SEO Audit) που κάνουμε, τα αναλύουμε και σας τα παρουσιάζουμε. Σε περίπτωση που εντοπίσουμε προβλήματα, σας προτείνουμε τρόπους για την επίλυση τους.

3. Υπηρεσία έρευνας για λέξεις-κλειδιά

Οι υπηρεσίες έρευνας λέξεων-κλειδιών σας βοηθούν να ανακαλύψετε ποιες είναι δυνατότητες για να επιχειρήσετε να συνδέσετε το site σας με λέξεις-κλειδιά που αφορούν και ταιριάζουν στο εταιρικό σας site, ενώ προτείνουν τρόπους για να ενδυναμώσετε τις σελίδες, στις οποίες ήδη η ιστοσελίδα σας κάνει ranking.

Οι υπηρεσίες έρευνας για λέξεις – κλειδιά ξεκινούν με την ανάλυση των ανταγωνιστών σας για να προσδιορίσουμε σε ποιες λέξεις-κλειδιά με υψηλό όγκο αναζήτησης κάνουν ranking ή στοχεύουν οι ανταγωνιστές σας και τι πρέπει να πράξετε -ή αν μιλάμε για διαφήμιση μέσω του Google Ads, το ποσό που πρέπει να ξοδέψετε – για να πάρετε μερίδιο από την αγορά του ανταγωνιστή σας.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ