Ειδικος SEO: Γιατι χρειαζεστε εναν SEO Expert

Ειδικος SEO: Γιατι χρειαζεστε εναν SEO Expert

Ειδικος SEO: Γιατι χρειαζεστε εναν SEO ExpertΧρειάζεστε έναν ειδικό στο SEO (SEO expert); Ένας ειδικος SEO (search engine optimization) είναι κάποιος που γνωρίζει (εκπαιδευτεί) πώς να βελτιώσει την προβολή της ιστοσελίδας σας – και κατ’ επέκταση της επιχείρησης σας – στις μηχανές αναζήτησης.

Αν έχετε υπομονή, λίγες τεχνικές γνώσεις και χρόνο μπορείτε να μάθετε τα πάντα για το SEO διαβάζοντας τα κείμενα των ειδικών.

Υπάρχουν χιλιάδες κείμενα εκει έξω και όλα ξεκινούν με μια απλή αναζήτηση στη Google. Ωστόσο αν δεν έχετε χρόνο, η πρόσληψη ενός ειδικού στην βελτιστοποίηση ιστοσελίδων για τις μηχανές αναζήτησης μπορεί να βελτιώσει το site σας και την κατάταξη του στις μηχανές αναζήτησης.

Πως μπορεί να σας βοηθήσει ενας ειδικος SEO

Ένας ειδικός SEO ή εταιρίες που παρέχουν υπηρεσίες SEO και κατασκευής ιστοσελίδων οφείλουν να γνωρίζουν όλους τους παράγοντες κατάταξης μιας ιστοσελίδας στην Google προκειμένου να καταφέρουν να σας βοηθήσουν παρέχοντας εξαιρετικά χρήσιμες υπηρεσίες για την ιστοσελίδα σας.

Μερικές απο αυτές είναι:

– Ανασκόπηση του περιεχομένου ή της δομής της ιστοσελίδας σας
– Τεχνικές συμβουλές για την ανάπτυξη ιστοσελίδων: φιλοξενία, ανακατευθύνσεις, σελίδες σφαλμάτων κ.α.
– Ανάπτυξη και διαχείριση περιεχομένου
– Διαχείριση των ηλεκτρονικών εκστρατειών ανάπτυξης επιχειρήσεων
– Έρευνα λέξεων-κλειδιών
– Εκπαίδευση SEO
– Εξειδίκευση σε συγκεκριμένες αγορές και γεωγραφικές περιοχές
Kειμενογράφηση SEO (SEO copywriting)

Και αυτά δεν τα λέμε εμείς, αλλά η Google, η οποία τονίζει ότι η καλύτερη στιγμή για να προσλάβετε έναν ειδικό SEO είναι όταν σκέφτεστε τον επανασχεδιασμό της ιστοσελίδας σας ή σχεδιάζετε να ξεκινήσετε ένα νέο site.

Με αυτόν τον τρόπο, εξασφαλίζετε ότι ο ιστότοπος σας είναι σχεδιασμένος για να είναι φιλικός προς τις μηχανές αναζήτησης. Ωστόσο, ένα καλός ειδικός SEO μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση μιας ιστοσελίδας που λειτουργεί ήδη.

Καλό είναι επίσης να θυμάστε ότι η σελίδα αποτελεσμάτων αναζήτησης της Google περιλαμβάνει τόσο τα οργανικά αποτελέσματα αναζήτησης όσο και διαφημίσεις.

Η διαφήμιση της επιχείρησης σας στην Google, μεσω του Adwords, (ξανά: όπως υπογραμμίζει η ίδια η Google) δεν θα έχει καμία επίδραση στην παρουσία της ιστοσελίδας σας στα αποτελέσματα αναζήτησης. Για τα οργανικά αποτελέσματα θα χρειαστειτε να παραγετε ποιοτικό, χρησιμο περιεχομενο.

Η Google δεν δέχεται ποτέ χρήματα για να συμπεριλάβει ή για να ταξινομήσει υψηλότερα ιστότοπους στα  αποτελέσματα αναζήτησης. Ωστόσο, δεν κοστίζει τίποτα για να εμφανιστεί το εταιρικό site σας στα οργανικά αποτελέσματα αναζήτησης.