Αν ακόμη δεν έχετε αποφασίσει για το αν θα προχωρήσετε στην δημιουργια εταιρικης ιστοσελιδας ή eshop για την επιχειρηση σας, χανετε πολυτιμο χρόνο και πελάτες.

Αν πάλι έχετε site αλλά δεν έχετε κάνει  βελτιστοποίηση SEO (Search engine optimization), έχετε χάσει πολύτιμο χρόνο.

Αναρώτιεστε γιατί χρειάζεται η ιστοσελίδα της επιχείρησης σας SEO;

Διαβάστε γιατί:

Το SEO εξακολουθεί να λειτουργεί, δεν είναι μόδα…

Πρώτα απ’ όλα, οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται για τη βελτιστοποίηση των ιστοσελίδων με τεχνικές SEO εξακολουθούν να λειτουργούν.

Μολονότι τα δεδομένα σχετικά με την οργανική επισκεψιμότητα από την Google αλλάζουν συνεχώς, διότι ο αλγόριθμος της μεγαλύτερης μηχανής αναζήτησης στον κόσμο αλλάζει συνεχώς, οι τεχνικές SEO παραμένουν στο προσκήνιο.

Με βάση τον τρόπο που οι μηχανές αναζήτησης φαίνεται να αναπτύσσονται, δεν είναι πιθανό ότι το SEO θα παύσει να είναι αποτελεσματικό οποιαδήποτε στιγμή στο άμεσο μέλλον.

Μάλιστα, έρευνα του SEMrush έδειξε ότι ο νούμερο 1 παράγοντας για κατάταξη στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης είναι οι direct επισκέψεις στο site σας.

Ranking factors semrush 2017

Σύμφωνα δε με την ίδια έρευνα ο δεύτερος πιο σημαντικός  παράγοντας είναι ο χρόνος που ξοδεύει ο χρήστης στην ιστοσελίδα σας, γεγονός που καταδεικνύει οτι το χρησιμο και ποιοτικό περιεχομενο μπορεί να βοηθησει στην υψηλότερη κατάταξη σας στα αποτελέσματα της Google.

Σε κάποιο βαθμό, ακόμη και οι αναζητήσεις βίντεο και ήχου τελικά εξαρτώνται από τις λέξεις-κλειδιά όπως το περιεχόμενο που βασίζεται στο κείμενο.

Δημιουργια εταιρικης ιστοσελιδας με SEO: Είναι οικονομικά αποδοτικό

Σε σύγκριση με το κόστος που σχετίζεται με άλλες μορφές digital μάρκετινγκ, όπως η διαφήμιση PPC και το μάρκετινγκ στα social media, το SEO αποδεικνύεται σε βάθος χρόνου πιο οικονομικό με καλύτερο ROI.

Ενώ το PPC μπορεί να οδηγήσει σε περισσότερα έσοδα και τα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης μπορεί να είναι πιο σημαντικά για το branding της εταιρείας σας, η οργανική επισκεψιμότητα μέσω βελτιστοποίησης SEO παραμένει ένα σημαντικό στοιχείο της online παρουσίας σας.

Οι χρήστες αναζητούν προϊόντα και υπηρεσίες (πρώτα) μέσω μηχανών αναζήτησης

Ποσοστό 80-90% των πελατών ελέγχουν τώρα τις κριτικές στο διαδίκτυο πριν πραγματοποιήσουν μια αγορά και αυτός ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί.

Μηχανη αναζητησης Google seo για εταιρικη ιστοσελιδα

Το σεναριο που επικρατεί είναι ότι δεν είναι μακριά η στιγμή που σχεδόν όλοι όσοι αναζητούν προϊόντα και υπηρεσίες θα ξεκινούν την αναζήτηση τους online.

Θέλετε να μπορούν να εντοπίσουν την επιχείρησή σας ή όχι; Χωρίς SEO για να εμφανίζεστε στα οργανικά αποτελέσματα, οι άνθρωποι θα έχουν πολύ δύσκολο έργο να σας βρουν, ιδιαίτερα αν το budget της διαφήμισης δεν σηκώνει… πολυτέλειες.

Χρήση smartphones και το LOCAL SEO

Tο ποσοστό της επισκεψιμότητας από τα smartphones αναμένεται να είναι μεγαλύτερο –αν δεν είναι ήδη- από το αντίστοιχο ποσοστό των desktop υπολογιστών .

Αυτή η «έκρηξη» στη χρήση των smartphones, έχει ανοίξει ένα ολόκληρο, νέο, κόσμο αποτελεσματικών τεχνικών SEO για τις επιχειρήσεις, όπως το LOCAL SEO (Τοπικο SEO).

Αν έχετε προχωρήσει στην δημιουργια εταιρικης ιστοσελιδας αλλά δεν την βελτιστοποιήσατε για LOCAL SEO, συντομα αυτο θα καταστει ιδιαίτερα επιζήμιο για την επιχείρηση σας.

Αλλά, αυτό που ήδη βλάπτει την επιχειρηση σας  είναι να μην βρίσκουν οι χρήστες που επισκέπτονται την ιστοσελίδα σας χρήσιμο περιεχόμενο.

Χρήσιμο περιεχόμενο για τους αναγνώστες-πελάτες σας

Με κάθε ενημέρωση του αλγορίθμου αναζήτησης, η Google, αλλά και οι άλλες μηχανές αλλάζουν τον τρόπο που βλέπουν και κατατάσσουν τους ιστότοπους.

Πράγματα που δεν υπήρχαν πριν από μερικά χρόνια, όπως τα signals από τα social media, προσμετρώνται στους παράγοντες που επηρεάζουν την κατάταξή των αποτελεσμάτων στις μηχανές αναζήτησης σας.

Η δημιουργία χρήσιμου, ποιοτικού περιεχομένου με συστηματικό τρόπο απο εμπειρους κειμενογράφους και ο διαμοιρασμός του στα social media που λειτουργούν καλυτερα για εσας θα ωφελήσει την επιχείρηση σας, καθώς είναι ένας από τους παράγοντες που αξιολογεί η Google όταν εξετάζει τον ιστότοπό σας.

Ως γνωστόν, το περιεχόμενο είναι Βασιλιάς, αλλά, όπως λέμε εμείς, SEO CONTENT IS KING.

Οι ανταγωνιστές σας κάνουν SEO

Το SEO δεν τελειώνει ποτέ. Εάν δεν υλοποιείτε ήδη μια στρατηγική SEO για να βελτιώσετε την θέση σας στην κατάταξη των αποτελεσμάτων της Google, χάνετε έδαφος έναντι των ανταγωνιστών σας. Αυτό είναι γεγονός.

Η επένδυση στο SEO είναι πιο σημαντική τώρα από ποτέ.

Αν η επιχείρηση σας χρησιμοποιεί το digital μάρκετινγκ – και κυρίως Content Marketing – για την προώθηση του brand και της online παρουσίας τότε μια στρατηγική SEO είναι απολύτως αναγκαία.

Αν η δημιουργια εταιρικης ιστοσελιδας -eshop η απλά ενημερωτικής – παροχής πληροφοριων για την επιχειρηση σας- δεν είναι στα σχέδια σας καλό θα ήταν να το ξανασκεφτείτε.

Δεν αρκεί, όμως, να εχετε ιστοσελιδα. Αυτο που χρειάζεστε είναι ιστοσελίδα που να την βρίσκουν οι χρήστες οταν αναζητούν πληροφορίες για τα προοντα και τις υπηρεσίες σας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ