ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ SEO ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙΤΕ ΣΤΗ GOOGLEΗ προωθηση ιστοσελιδων SEO (Search Engine Optimization) είναι η σημαντικότερη εργασία που πρέπει να κάνετε από την στιγμή που το site σας θα κατασκευαστεί.

Αν έχετε δε εταιρική ιστοσελίδα είναι αναγκαίο να την βελτιστοποιήσετε άμεσα, προκειμένου να έχετε ελπίδες να δείτε, αργά ή γρήγορα, την ιστοσελίδα σας στην πρώτη σελίδα της Google.

«Πως θα ανέβω στην πρώτη σελίδα της Google;»

Υπάρχουν δυο απαντήσεις σε αυτήν την ερώτηση, καθώς υπάρχουν δυο τρόποι για να εμφανίζεται το site σας στις πρώτες θέσεις των μηχανών αναζήτησης.

Ο πρώτος τρόπος είναι με πληρωμένη διαφήμιση.

Για παράδειγμα, μέσω του ADWORDS της Google (υπάρχουν κι άλλα PPC προγράμματα) φτιάχνεται την καμπάνια σας και όσο συνεχίζετε να πληρώνετε θα έρχονται οι επισκέπτες στο site σας.

Τεχνικές SEO

Ο δεύτερος τρόπος είναι καταφέρετε να εμφανίζεστε στα οργανικά (δηλαδή, δωρεάν) αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης.

Αν επιθυμείτε την κατάταξη της ιστοσελιδας ψηλά από τις μηχανές αναζήτησης, θα πρέπει να εφαρμόσετε τεχνικές SEO σε όλες τις σελίδες σας.

Η προωθηση ιστοσελιδων SEO (Search engine optimization), δηλαδή η βελτιστοποίηση για τις μηχανές αναζήτησης ξεκινάει από την πρώτη στιγμή της κατασκευής της.

Ο λόγος είναι απλός και έχει να κάνει με το τεχνικό κομμάτι της κατασκευής μια ιστοσελίδας, το οποίο με την σειρά του αποτελεί μέρος του on page SEO.

Τι εννοούμε;

Θα απαντήσουμε με μια ερώτηση: Θα αγοράζετε ποτέ ένα αυτοκίνητο που έχει όλα τα καλά του κόσμου αλλά είναι φτιαγμένο για να πηγαίνει μόνο με 30χλμ/ώρα; Μάλλον όχι.

Ταχυτήτα Ιστοτοπου

Αν, λοιπόν, στην ιστοσελίδα σας βάλετε όλα τα καλά του κόσμου, αλλά η ταχύτητα φόρτωσης της είναι… τραγική, δεν πρόκειται να τα δει κανείς.

Τo πόσο γρήγορα φορτώνει η σελίδα σας είναι ένας από τους σημαντικούς παράγοντες  στην προωθηση ιστοσελιδων SEO και, μάλιστα, είναι ένας από αυτούς στους οποίους η Google δίνει μεγάλη σημασία.

Μπορείτε να δείτε όλους του παράγοντες καταταξης της Google στο σχετικό κείμενο αλλά και πως μπορείτε να βελτιστοποιήσετε την ιστοσελίδα σας στο post 20 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ SEO ΓΙΑ NA ΑΝΕΒΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ GOOGLE.

Για να μην αντιγράφουμε το ίδιο περιεχόμενο (υπάρχει και κάτι που λέγεται και duplicate content) απλώς θα αναφέρουμε ότι στο άρθρο θα διαβάσετε για φιλικά permalinks, για λέξη – κλειδί ή λέξεις – κλειδιά (focus keyword), για τα meta description, για εσωτερικά links (internal links) και backlinks (link building) κ.α.

Προωθηση Ιστοσελιδων SEO με άλλα μέσα

Οσον αφορά σε άλλους τρόπους που υπάρχουν προκειμένου να προσελκύσετε επισκέπτες στην ιστοσελίδα σας, αυτοί είναι, μεταξύ άλλων, οι παρακάτω:

– Social Media: Δημιουργήστε λογαριασμούς σε όλα τα μεγάλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook, instagram, twitter, pinterest, linkedIn) και ξεκινήστε να διαμοιράζετε το περιεχόμενο σας ακόμη και αν έχετε λίγους followers.

Θεωρούμε αυτονόητο ότι η διαφήμιση στα social media μπορεί – υπο προϋποθέσεις – να είναι εξαιρετικά αποδοτική.

– Email marketing: Προσθέστε μια φόρμα newsletter στο site σας και μείνετε μακριά, πολύ μακριά από το spamming!

Και θυμηθείτε ότι πολύ εύκολα μπορεί κάποιος να σας δώσει το email του με κάποιο ανταλλαγμα όπως ένα δωρεάν ηλεκτρονικό βιβλίο (ebook), μια έκπτωση σε κάποιο προϊόν ή υπηρεσία σας, συμμετοχή σε κάποιο διαγωνισμό και ό, τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε.

– Guest blogging

– Affiliate Marketing: Βρείτε ανθρώπους ή εταιρείες και προωθήστε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους με αντάλλαγμα μια προμήθεια.

– Podcasts

– Δημιουργία Infographics και ebook

– Δημιουργία video blog (vlog)

– Διαγωνισμοί

Ποιοτικό περιεχόμενο
το οποίο μπορεί να είναι, μεταξύ άλλων, και συνεντεύξεις με Influencers στον τομέα σας ή feature articles για Influencers αναλογα με την εξειδικευση του site σας ή δημιουργία αναλυτικών, λεπτομερειακών οδηγών για θεμάτα που αφορούν στην θεματολογία της ιστοσελίδας σας.

Αφού τα αναρτήσετε στο site σας, μετα μετατρέψτε σε pdf η σε podcast ή σε video.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ