Διαχειριση περιεχομενου ιστοσελιδας

Διαχειριση περιεχομενου ιστοσελίδας-laptop

Διαχειριση περιεχομενου ιστοσελίδας και κειμενογράφηση

Tώρα που έχουμε κατακτήσει τον στόχο μας και η ιστοσελίδα μας εμφανίζεται στην πρώτη σελίδα της Google, ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για διαχειριση περιεχομενου και κειμενογραφηση SEO.

Αφού τα κάναμε όλα σωστά (κατασκευή Ιστοσελίδας με «καθαρό” κώδικα, χρήση όλων των τεχνικών SEO, social media και διαφήμιση στο google adwords), ήρθε η ώρα όσα χτίσαμε με κόπο- αλλά και χρήμα-  να «συντηρηθούν”, να είναι πάντα φρέσκα και ανανεωμένα.

Εφτασε η ώρα να τεθεί σε εφαρμογή το project «Διαχειριση Περιεχομενου”.

Και το πρώτο βήμα σε αυτό το ταξίδι (και όλα τα υπόλοιπα…) γίνεται με κειμενα: Νέα ή ανανεωμένα, ελκυστικά, πρωτότυπα και κυρίως στοχευμένα.

Κείμενα ευανάγνωστα, χρηστικά, χρήσιμα για τον αναγνώστη, εμποτισμένα με πληροφορία και γνώση και εμπλουτισμένα με φωτογραφίες, video κ.α.

Oποιοσδήποτε μπορεί να γράψει ένα κείμενο αν ο στόχος είναι απλώς να κάλυφθεί με λέξεις μια λευκή σελίδα χαρτί ή μια οθόνη υπολογιστή.

Αν όμως ο στόχος είναι το κειμένο αυτό να «κινητοποιήσει” τον αναγνώστη, να προσελκύσει το ενδιαφέρον του, να εξάψει την φαντάσια ή την περιέργεια του, τότε για κάτι τέτοιο χρειαζομαστε κειμενογράφο.

Οι κειμενογράφοι μπορούν να αναλάβουν τη διαχείριση περιεχομένου της ιστοσελίδας σας, αρθρογραφώντας τακτικά για θέματα σχετικά με το αντικείμενό σας, τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας.

Χρησιμοποιώντας προσεκτικά επιλεγμένες λέξεις – κλειδιά και αξιοποιώντας όλες τις ενδεδειγμένες τεχνικές seo, η ιστοσελίδα σας θα εμφανίζεται σε όλο και περισσότερα ερωτήματα στις μηχανές αναζήτησης, προσελκύοντας διαρκώς νέους αναγνώστες και κατ’ επέκταση νέους πιθανούς πελάτες.

Για την βελτιστοποίηση ελληνικών ιστοσελίδων η ανάθεση των κειμένων σε έναν έμπειρο κειμενογράφο SEO είναι απαραίτητη για να εξασφαλιστεί ένα άρτιο κείμενο με έμπνευση και συγκεκριμένη στόχευση.

Πέρα από το συντακτικό και τη γραμματική, ένα επαγγελματικό κείμενο αφομοιώνει τις τεχνικές του σύγχρονου marketing και προβάλει έντεχνα τα πλεονεκτήματα της επιχείρησης σας.

Σας ακούμε…

Ας παραδεχτούμε το εξής: Κανείς δεν γνωρίζει τη δουλειά σας καλύτερα από εσάς! Κανείς δεν γνωρίζει καλύτερα από εσάς πως να μιλήσει για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρετε.

Τις περισσότερες φορές, όμως, δεν υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος, η υπομονή ή οι γνώσεις για να γράψετε εσείς τα κείμενα που θα θέλατε για την επιχείρησή σας.

Ετσι, λοιπόν, πάντα σε συνεργασία με εσάς, οι κειμενογράφοι μας καταγράφουν όλες τις πληροφορίες, μελετούν και αναλύουν τον ανταγωνισμό, τις ανάγκες της επιχείρησης, τα πλεονεκτήματά της και στη συνέχεια συντάσσουν τα κείμενα με στόχο να κεντρίσουν το ενδιαφέρον του κοινού και το project «Διαχειριση περιεχομενου” να είναι αποτελεσματικο.

Όσο καλό κι αν είναι ένα προϊόν, όσο αξιόπιστες κι αν είναι οι υπηρεσίες, το αγοραστικό κοινό δεν θα «ασχοληθεί» αν δεν τον κερδίσει το κείμενο – ειδικά σε μία ιστοσελίδα- και τα υπόλοιπα στοιχεία που το περιβάλλουν.

Κειμενογράφηση και Μηχανές Αναζήτησης

Για την Google και τις υπόλοιπες μηχανες αναζήτησης,  «το περιεχόμενο είναι ο βασιλιάς» (Content Is King). Οι μηχανές αναζήτησης εκτιμούν δεόντως ένα σωστά δομημένο περιεχόμενο και το κατατάσσουν αναλόγως. Τι σημαίνει όμως σωστά δομημένο;

Εκτός από τη γραμματική, το συντακτικό και την πληρότητα, ένα κείμενο βελτιστοποιημένο για τις μηχανές αναζήτηση (SEO) πρέπει να πληρεί μία σειρά από προϋποθέσεις.

Πριν καν ξεκινήσουμε τη σύνταξή του, έχουμε εντοπίσει μέσω εξειδικευμένων εργαλείων (ένα απο αυτά είναι το Keyword Planner του Google Adwords) τις κατάλληλες «λέξεις – κλειδιά», τις οποίες θα πρέπει να ενσωματώσουμε στη σωστή αναλογία και στα κατάλληλα σημεία, χωρίς να αλλοιώσουμε το νόημα.

Η δομή του τίτλου, οι μεσότιτλοι, η έκταση του κειμένου, ο εμπλουτισμός του με φωτογραφίες και πολυμέσα που εμπεριέχουν τις «λέξεις – κλειδιά», οι σύνδεσμοι (links) και άλλες λεπτομέρειες λαμβάνονται επίσης σοβαρά υπόψη.

Φυσικά υπάρχουν δεκάδες άλλοι τεχνικοί παράγοντες που παίζουν ρόλο στην κατάταξη (meta tags, καλογραμμένος κώδικας, ταχύτητα server κ.ά.), αλλά η κειμενογράφηση είναι – ίσως – ο σημαντικότερος όλων.