μήκος του title tag-google snippetsΗ Google φαίνεται να έχει αυξήσει το μήκος του title tag (δηλαδή, το μήκος των τίτλων των σελίδων σας) στα αποσπάσματα των αποτελεσμάτων αναζήτησης (search results snippets).

Τα εργαλεία παρακολούθησης του RankRanger δείχνουν ότι το μέσο μήκος των τίτλων σελίδας στα αποτελέσματα αναζήτησης έχει αυξηθεί από 55 χαρακτήρες σε 83 χαρακτήρες κατά μέσο όρο.

Μήκος του title tag-αυξηση χαρακτηρων google snippets

Με δεδομένο ότι η αύξηση αυτή διατηρήθηκε τις τελευταίες δύο εβδομάδες του Σεπτεμβρίου, μπορεί να σημαίνει ότι δεν πρόκειται για προσωρινή αλλαγή.

Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος,

Οπως πιθανόν να θυμάστε τον Δεκέμβριο του 2017 η Google αύξησε το μήκος των meta-tags για να τον μειώσει ξανά μερικούς μήνες αργότερα.

Επομένως, μόνο ο χρόνος θα δείξει εάν η Google αποφασίσει να διατηρήσει αυτό το εκτεταμένο μήκος.

Τι είναι το Title tag;

Μια ετικέτα τίτλου είναι ένα στοιχείο HTML που καθορίζει τον τίτλο μιας ιστοσελίδας.

Οι ετικέτες τίτλου εμφανίζονται στις σελίδες αποτελεσμάτων μηχανών αναζήτησης (SERP) ως επικεφαλίδα με δυνατότητα κλικ για ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα και είναι σημαντικές για τη χρηστικότητα, το SEO και τον διαμοιρασμό των σελίδων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media).

Η ετικέτα τίτλου μιας ιστοσελίδας πρέπει να είναι μια ακριβής και συνοπτική περιγραφή του περιεχομένου μιας σελίδας.

παραδειγμα title tag

Να τροποποιήσω ή όχι το μήκος του title tag στις σελίδες μου;

θα πρέπει οι ειδικοί SEO της ιστοσελίδας σας να «πειράξουν» και να ενημερώσουν το μήκος του title tag στις σελίδες σας προκείμενου να προστεθούν λέξεις-κλειδιά;

Η απάντηση στην ερώτηση είναι κατηγορηματικά ΟΧΙ. Τουλάχιστον όχι ακόμα.

Καλό θα ήταν να περιμένετε καθώς κανένας από την Google δεν έχει ακόμη αναγνωρίσει επισήμως την αλλαγή.

Όταν η Google αύξησε το μήκος των meta περιγραφών (meta tags), ενημέρωσε τους κατόχους ιστότοπων για να μην κάνουν ενημερώσεις στο site.

Γιατί; Επειδή τα αποσπάσματα αναζήτησης ενδέχεται να δημιουργούνται δυναμικά σύμφωνα με τα ερωτήματα των χρηστών.

Έτσι, η Google θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ακριβώς αυτό που γράφτηκε στα meta tags ή σε άλλες περιπτώσεις, θα μπορούσε να τραβήξει άλλο κείμενο από τη σελίδα, ώστε να φαίνεται πιο σχετικό με το ερώτημα αναζήτησης του χρήστη.

Το κείμενο δημοσιεύτηκε στις 2/10/2018

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ