Την απάντηση στην ερώτηση «Τι είναι το meta description (μετα περιγραφη);» την γνωρίζετε ήδη: Είναι το κείμενο (απόσπασμα) που βλέπετε κάτω από κάθε τίτλο όταν κάνετε μια αναζήτηση στην Google.
Είναι σημαντικό το meta description;
Σκεφτείτε λίγο πόσες φορές κάνατε κλικ σε ένα αποτέλεσμα στην αναζήτηση όχι επειδή σας τράβηξε ο τίτλος (το title tag) αλλά η μετα περιγραφη.
Είναι το meta-description παράγοντας κατάταξης της Google;
Όχι. Η Google έχει ανακοινώσει από τον Σεπτέμβριο του 2009 ότι ούτε οι μετα-περιγραφές ούτε τα keywords λαμβάνονται υπόψη από τους αλγόριθμους κατάταξης της Google.
Ωστόσο, οι περιγραφές μπορούν να επηρεάσουν το CTR (Click-through rate ) της σελίδας σας (αναλογία κλικ προς αριθμό εμφανίσεων).
Για αυτό τον λόγο, μεταξύ άλλων, είναι σημαντικό να κάνετε μια προσπάθεια και να γράφετε καλύτερες meta-περιγραφές σε κάθε ένα κείμενο που γράφετε.
Και όσοι μέχρι τώρα δεν γράφατε meta περιγραφές, αλλά αφήνατε το CRM να τις φτιάχνει, ξανασκεφτείτε το.
Μετα περιγραφη: Να αφήνω την Google να την συμπληρώνει;
Πολλές φορές, ακόμη κι αν έχετε γράψει meta description, η Google δεν την χρησιμοποιεί.
Αντί για την δική σας περιγραφή, «τραβάει» κάποιο απόσπασμα από το περιεχόμενο σας.
Μήπως, λοιπόν, είναι προτιμότερο να αφήνετε την Google να κάνει την δουλειά;
Η απάντηση είναι Όχι.
Και, φυσικά, δεν το λέμε εμείς, αλλά ο Webmaster Trends Analyst της Google και Google spokesman John Mueller.
Ο Mueller δήλωσε στο Twitter ότι είναι καλύτερο να μην αφήνετε τις μετα-περιγραφές σας κενές.
Αντίθετα, προσπαθήστε να τις συμπληρώνετε, καθώς εσείς γνωρίζετε καλύτερα το περιεχόμενό σας.
Η ερώτηση που τέθηκε στον Mueller ήταν η εξής:
«Είναι σκόπιμο, σε μερικές περιπτώσεις, να αφήνουμε το meta description κενό προκειμένου η Google να δημιουργήσει μια μετα-περιγραφή για κάθε αναζήτηση λέξεων-κλειδιών στην οποία ο ιστότοπός θα εμφανίζεται στα SERPs;»
Η απάντηση του ήταν: «Θα συνιστούσα να γράφετε μια meta -περιγραφή – εσείς γνωρίζετε καλύτερα το περιεχόμενο σας».
Και η δική μας συμβουλή είναι να γράφετε εσείς την meta-περιγραφη του περιεχομένου σας, μολονότι όπως προαναφέραμε πολλές φορές θα διαπιστώσετε ότι ότι η Google επιλέγει άλλο απόσπασμα από το κείμενο σας.
Δείτε την meta περιγραφη σαν διαφημιστικό κείμενο
Δείτε την ετικέτα meta description όχι ως περιγραφή, αλλά ως διαφημιστικό κείμενο.
Είναι το δεύτερο πράγμα που βλέπει ο χρήστης στα αποτελέσματα αναζήτησης (το πρώτο είναι ο τίτλος) και έτσι αποτελεί σημαντικό μέρος του μάρκετινγκ αναζήτησης.
Η δημιουργία μιας ευανάγνωστης και καλής περιγραφής με τη χρήση λέξεων-κλειδιών μπορεί να βελτιώσει το CTR της σελίδας σας.
Και όπως και με τις ετικέτες τίτλου (Title tags) (ή απλά τους τίτλους σας) είναι σημαντικό οι meta-περιγραφές σε κάθε σελίδα να είναι μοναδικές. Αν έχετε διπλοτυπα meta καλό είναι να τα διορθώσετε άμεσα.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το email marketing είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να προωθήσετε την επιχείρησή […]
Eίναι εύκολη η δημιουργια ιστοσελιδας με wordpress; 9 λόγοι για να επιλεξετε wordpress για την κατασκευή του site σας και βασικό κόστος αν το δημιουργήσετε μόνοι σας (κατοχύρωση domain name και φιλοξενία ιστότοπου).
Πώς λειτουργει η αναζητηση της Google; Τι συμβαίνει όταν πληκτρολογείτε ένα ερώτημα αναζήτησης στο σχετικό πεδίο αναζήτησης του google search;
ΤΙ ΕΙΝΑΙ DWELL TIME και ποια η σχέση του με το Google Rankbrain; Σε τι διαφέρει από το Bounce rate (Ποσοστό Εγκατάλειψης) που βλέπουμε στις μετρήσεις του Google Analytics; Και πως επηρεάζει την κατάταξη των site στην σελίδα των αποτελεσμάτων στην Google;
Είναι αλήθεια ότι υπάρχει μια μικρή σύγχυση σχετικά με τους όρους SEO και Content marketing. […]
Τι είναι το RankBrain; To RankBrain είναι ένας αλγόριθμος μηχανικής μάθησης (AI) που χρησιμοποιεί η Google για να ταξινομήσει τα αποτελέσματα αναζήτησης. Βοηθά επίσης τη Google να επεξεργαστεί και να κατανοήσει τα ερωτήματα αναζήτησης.