Πολλοί ιστότοποι έχουν πολλαπλά h1 tags στις σελίδες τους. Είναι κακό αυτό; Δημιουργεί κάποιο πρόβλημα όσον αφορά στο SEO της ιστοσελίδας;

H HTML επικεφαλίδα «h1» χρησιμοποιείται συνήθως για να επισημανθεί ο τίτλος σε μια σελίδα και έχοντας μόνο ένα h1 tag σε κάθε σελίδα αυτό στέλνει ένα σαφές μήνυμα στην Google αναφορικά με το θέμα στο οποίο αναφέρεται η σελίδα.

Τι γίνεται, όμως στην περίπτωση χρησιμοποίησης πολλαπλών H1 tags σε μια ιστοσελίδα;

“Κανένα πρόβλημα” με τα πολλαπλά h1 tags

Ερωτηθείς σχετικά, ο John Mueller  ( Webmaster Trends Analyst στην Google – Google spokesman) απάντησε:

«H απάντηση είναι σύντομη και εύκολη: Δεν υπάρχει πρόβλημα. Εάν χρησιμοποιείτε html5 υπάρχει μια πιθανότητα οι σελίδες σας να χρησιμοποιούν πολλές επικεφαλίδες h1, σε διαφορετικά σημεία του ιστότοπου. Αλλά, ανεξάρτητα από το αν χρησιμοποιείτε html5 ή όχι, πολλαπλά H1 tags σε μια σελίδα δεν κανένα πρόβλημα”.

Στην περίπτωση που αναρωτιέστε τι είναι html και H1 tags, διαβάστε τις παρακάτω σύντομες απαντήσεις:

1. Τι είναι HTML

HTML σημαινει Hypertext Markup Language. Οι περισσότεροι ιστότοποι χρησιμοποιούν αυτή τη γλώσσα για τη δημιουργία ιστοσελίδων.

«Η HTML γράφεται υπό μορφή στοιχείων HTML τα οποία αποτελούνται από ετικέτες (tags), οι οποίες περικλείονται μέσα σε σύμβολα «μεγαλύτερο από» και «μικρότερο από» (για παράδειγμα), μέσα στο περιεχόμενο της ιστοσελίδας.

2. Επικεφαλίδα (ή κεφαλίδα) “h1,h2… h6”

h1 tags-browsers

Η HTML έχει έξι διαφορετικές ετικέτες τίτλου – h1, h2…h6. Η h1 θεωρείται η πιο σημαντική ετικέτα και το h6 είναι το λιγότερο σημαντικό.

Οι ετικέτες συχνά μορφοποιούνται από μεγάλες (ή πιο σημαντικές) σε μικρότερες (ή λιγότερο σημαντικές).

3. Τι είναι HTML tags;

Μια ετικέτα HTML είναι ένα απόσπασμα κώδικα που αναφέρει στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού πώς να προβάλλει το περιεχόμενο.

Οι ετικέτες HTML συνήθως λειτουργούν ανά ζεύγη, με την πρώτη να ονομάζεται ετικέτα έναρξης και τη δεύτερη ετικέτα λήξης (ή σε άλλες περιπτώσεις ετικέτα ανοίγματος και ετικέτα κλεισίματος αντίστοιχα).

Ανάμεσα στις ετικέτες, οι σχεδιαστές ιστοσελίδων μπορούν να τοποθετήσουν κείμενο, πίνακες, εικόνες κλπ.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας σας για την Google; Επισκεφτείτε το blog μας: SEO BLOG

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ