Ποια κείμενα δέχονται τα περισσότερα social shares (και backlinks);

Ποσοστο posts που δεν λαμβανει social shares

Τι είδους κείμενα στα blog έχουν τα περισσότερα social shares, ενω την ίδια στιγμή αποκτούν και τα περισσότερα backlinks;

O Brian Dean του backlinko σε συνεργασία με τους ανθρώπους buzzsumo ανάλυσαν… 912 εκατομμύρια posts προκείμενου να κατανοήσουν καλύτερα τον κόσμο του Content Marketing.

Συγκεκριμένα, όπως αναφερεται στο σχετικό post, ο Brian Dean εξετασε τον τρόπο με τον οποίο κάποιοι παράγοντες κατάταξης, όπως η μορφή του περιεχομένου, ο αριθμός των λέξεων και οι τίτλοι σχετίζονται με τα shares (δηλαδή τον διαμοιρασμό τους) στα κοινωνικά δίκτυα και τα backlinks που αποκτούν.

Χρησιμοποιώντας δεδομένα από το BuzzSumo, αποκαλύφθηκαν μερικά πολύ ενδιαφέροντα ευρήματα.

Τα σημαντικότερα, σύμφωνα πάντα με τον Dean είναι:

1. Το μεγάλης έκτασης περιεχόμενο λαμβάνει κατά μέσο όρο 77,2% περισσότερα links σε συγκριση με τα σύντομα άρθρα. Επομένως, το long-form content φαίνεται να είναι ιδανικό για την απόκτηση backlinks.

Περισσότερα social shares λαμβανει το long-form content

2. Όταν πρόκειται για social shares, το μεγάλης έκτασης περιεχόμενο κερδίζει τις σύντομες αναρτήσεις. Ωστόσο, εντοπίστηκαν και χαμηλότερες “επιδόσεις” όταν τα κείμενα αυτά ξεπερνούν τις 2.000 λέξεις.

3. Η συντριπτική πλειοψηφία του online περιεχόμενου παίρνει λίγα social shares και backlinks. Στην πραγματικότητα, το 94% όλων των αναρτήσεων έχει μηδενικά external links.

4. Ένα μικρό ποσοστό των αναρτήσεων αποκτά δυσανάλογο ποσοστό social shares. Συγκεκριμένα, το 1,3% των άρθρων παράγει το 75% όλων των social shares.

5. Δεν βρέθηκε σχεδόν καμία συσχέτιση μεταξύ backlinks και social shares. Αυτό σημαινει ότι υπάρχει ελάχιστη συσχέτιση μεταξύ του περιεχομένου και του περιεχομένου που διανέμεται σε μεγάλο βαθμό και με το οποίο συνδέονται με link οι χρήστες.

6. Οι μεγαλύτεροι τίτλοι στα άρθρα λαμβάνουν περισσότερα social shares. Οι τίτλοι με μήκος 14-17 λέξεων παράγουν κατά 76,7% περισσότερα social shares από τους πιο σύντομους τίτλους.

7. Οι τίτλοι με ερωτηματικό στο τέλος έχουν 23,3% περισσότερα social shares από τους τίτλους που δεν τελειώνουν με ερωτηματικό.

8. Δεν υπάρχει αυτό που λέμε “καλύτερη ημέρα” για να δημοσιεύσετε ένα νέο ποστ.Τα social shares κατανέμονται ομοιόμορφα όλες τις ημέρες της εβδομάδας.

9. Οι λίστες μοιράζονται περισσότερο στα κοινωνικά μέσα. Στην πραγματικότητα, αναρτήσεις με λίστες λαμβάνουν κατά μέσον όρο 218% περισσότερες shares από κείμενα “Πώς να..” και 203% περισσότερες shares από τα infographics.

Αρθρα με λιστες λαμβανουν τα περισσότερα social shares

10. Ορισμένες μορφές περιεχομένου φαίνεται να λειτουργούν καλύτερα για την απόκτηση backlinks. Διαπιστώθηκε ότι αναρτήσεις με τίτλους “Τι να…” και “Γιατι…” και τα infographics έλαβαν 25,8% περισσότερα links σε σχέση με τα βίντεο και αναρτήσεις “Πώς να…”.

11. Τα blog posts “γράφουν” 9,7 φορές περισσότερα shares από μία δημοσίευση που δημοσιεύεται σε μια ιστοσελίδα B2B. Ωστόσο, τα shares και τα links απο B2B και B2C φαίνεται να είναι περίπου τα ίδια.

Copyright  2018-2023 - Mind the SEO
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική ή μερική, του περιεχομένου του ιστότοπού με οποιονδήποτε τρόπο.

Scroll To Top