Δεν αρκεί μόνο η τεχνική βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας σας για να κάνετε ranking στην αναζήτηση της Google.

Ακόμη κι αν όλα είναι σωστα: με μηδενικά προβλήματα στο Search Console, mobile friendly site, γρήγορο, καλόγραμμενο κώδικας και με κάλο UX (User Experience).

Γιατί, λοιπόν, η αναρρίχηση στην κατάταξη των αποτελεσμάτων της Google και στις αλλες μηχανές αναζήτησης, και δη στην πρώτη σελίδα, δεν πραγματοποιείται;

Αυτό ήταν το ερώτημα που έθεσε ιδιοκτήτης ιστοσελίδας στον εκπρόσωπο της Google, John Mueller σε πρόσφατο Google Webmaster Central hangout.

Η τεχνική βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας σας είναι μόνο η αρχή

Εν συντομία, στην απάντηση του ο Mueller υπενθύμισε στους κατόχους ιστότοπών ότι ακόμη κι αν η ιστοσελίδα έχει βελτιστοποιηθεί όσον αφορά στο τεχνικό μέρος, αυτό δεν σημαίνει ότι θα έχει πάντα και καλύτερο ranking.

Χρειάζεται και κάτι ακόμη: Εξαιρετικό Περιεχομενο.

Αν η απάντηση του Mueller ήταν στο twitter, πιθανότατα να τελείωνε σε αυτό σημείο.

Ωστόσο στα google hangouts o εκπρόσωπος της Google τείνει να γίνεται λίγο πιο επεξηγηματικός.

mueller google hangout

Μην ξεχνάτε το Περιεχομενο

Απαντώντας στον ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας, ο οποίος αναρωτήθηκε τί άλλο μπορεί να κάνει από την τεχνική βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας  του, ο Mueller είπε ότι αυτή είναι μια κατάσταση που συμβαίνει όταν οι ιδιοκτήτες των ιστοσελίδων είναι τόσο επικεντρωμένοι στις τεχνικές λεπτομέρειες που ξεχνάνε “την μεγαλύτερη εικόνα”.

Επειδή όλα είναι τεχνικά σωστά σε έναν ιστότοπο, δεν σημαίνει ότι θα “απολαμβάνει” και καλυτερο ranking στην στην κατάταξη των αποτελεσμάτων στο Google Search.

Και αυτό γιατί, τελικά, το περιεχόμενό του ιστότοπού είναι αυτό που μετράει για τους χρήστες.

Ο προσδιορισμός και η διόρθωση των τεχνικών ζητημάτων είναι σίγουρα είναι σημαντικός αλλά, από την άλλη πλευρά, αυτό που δίνει άξια στον ιστότοπο είναι το περιεχόμενο.

Ο ανταγωνισμός παίζει σημαντικό ρόλο

Ο Mueller συνιστά να σκεφτεί κανείς σε ποια θέματα αναζητούν οι χρήστες απαντήσεις και ποιες ερωτήσεις μπορεί να έχουν ήδη ή να προβλέψουν μελλοντικές ερωτήσεις, από την στιγμή μάλιστα που μιλάμε για ιστοσελίδες που απευθύνονται σε συγκεκριμένο κοινό.

Στη συνέχεια, δημιουργήστε περιεχόμενο για να λύσετε αυτά τα θέματα και να απαντήσετε σε αυτές τις ερωτήσεις, είπε ο Mueller  υπενθυμίζοντας ότι ορισμένα niches (εξιδικευμενα site – ειδικου ενδιαφέροντος ιστοσελίδες) έχουν μεγαλύτερο ανταγωνισμό από άλλα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ