Ο John Mueller της Google δήλωσε στο twitter ότι περισσοτερο περιεχομενο σε μια ιστοσελίδα δεν σημαίνει απαραίτητα ότι βελτιώνει τον ιστότοπο σας ή ότι θα βελτιώσει την θέση του ιστότοπού σας στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google.

Η ερώτηση που τέθηκε στον Webmaster Trends Analyst της Google – Google spokesman ήταν:

Ως news publisher (ειδησεογραφικής ιστοσελίδας) ανεβάζουμε καθημερινά περισσότερα από 200 άρθρα. Η Google είναι πάντα απασχολημένη να ανιχνεύει παλιότερα post (σ.σ. εννοεί ότι άρθρα που έχουν δημοσιευτεί παλιότερα είναι σε ψηλότερες θέσεις στα αποτελέσματα της Google). Πώς μπορούμε να κάνουμε την Google να ασχολείται με την ανίχνευση νέων ειδήσεων (σ.σ. εννοεί «φρέσκο περιεχόμενο);

Η απάντηση του Mueller στο twitter ήταν ότι το γεγονός της δημοσίευσης περισσότερων άρθρων δεν κάνει μια ιστοσελίδα καλύτερη.

Περισσοτερο περιεχομενο. Απάντηση Mueller στο twitter

Πολλοί θεωρούν ότι περισσοτερο περιεχομενο στο site τους, σημαίνει ότι έχουν και περισσότερες πιθανότητες κατάταξης για διαφορετικές λέξεις-κλειδιά.

Αλλά αν το περιεχόμενο σας δεν είναι καλύτερο, στα μάτια της Google, σε σύγκριση με το περιεχόμενο που υπάρχει ήδη στο ευρετήριο της μεγαλύτερης μηχανής αναζήτησης στον κόσμο, τότε δεν πρόκειται να κάνει καλύτερο ranking ακόμη κι αν πιο φρέσκο.

Δημιουργώντας περισσοτερο περιεχομενο που δεν είναι χρήσιμο ή χρηστικό ή δεν προσφέρει τίποτα παραπάνω από το περιεχόμενο που υπάρχει ήδη στο ευρετηριο της Google δεν βοηθά πραγματικά τους χρήστες και συνεπώς ούτε την Google.

Περισσοτερο περιεχομενο, αλλά να είναι χρήσιμο και ποιοτικό

Έχουμε ήδη αναφερθεί στο θέμα στο άρθρο μας «Χρήσιμο Περιεχόμενο SEO για την επιχείρηση σας», τονίζοντας εν συντομία ότι αν θέλετε να αυξήσετε την επισκεψιμότητα στην εταιρική σας ιστοσελίδα θα πρέπει να δημιουργείτε περιεχόμενο το οποίο πρέπει να ποιοτικό, να προσφέρει απαντήσεις, λύσεις και γνώση. Και κυρίως να είναι στοχευμένο και βελτιστοποιημένο.

Επίσης κείμενα των 50, 100 και 300 λέξεων δύσκολα πια α κάνουν ranking. Εκτός κι αν αφορούν σε λέξεις-κλειδια ή ακριβεστερα σε φράσεις κλειδιά που κανείς ή σχεδόν κανείς δεν αναζητά.

Η Google αγαπά το υψηλής ποιότητας περιεχόμενο. Είναι προτιμότερη η δημοσίευση ποιοτικών άρθρων και μεγαλύτερων σε έκταση λιγότερα συχνά, από ό, τι να δημοσιεύετε πιο συχνά άρθρα με «φτωχό» περιεχόμενο.

Προφανώς αν είστε ειδησεογραφικός ιστότοπος δεν ισχύει αυτό.

Αλλά και σε αυτήν την περίπτωση, όταν το δικό σας κείμενο περιέχει ο,τι ακριβώς και του κείμενο του ανταγωνιστή σας, ο οποίος για διάφορους λόγους (οι παράγοντες κατάταξης είναι πολλοί) έχει καλύτερο προφίλ από εσάς στην Google, γιατι η Google να σας ανεβάσει πιο πάνω;

Αριθμός λέξεων σε κειμενο για ranking στην Google

Υπενθυμίζουμε ότι τα μεγαλύτερα σε έκταση κείμενα έχουν αποδείξει ότι κερδίζουν στα SERPs τα μικρότερης έκτασης κείμενα και με την πάροδο του χρόνου κάνουν ranking όχι μόνο για τη βασική λέξη -κλειδί, αλλά και για πολλές παραλλαγές λέξεων-κλειδιών που περιέχονται στο κείμενο σας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ