Τα πολλά και επαναλαμβανόμενα internal links (δηλαδή η εσωτερική σύνδεση των σελίδων του site σας) προς μια σελίδα μπορούν να βλάψουν την ιστοσελίδα σας;

Ο John Mueller της Google απάντησε σε σχετική ερώτηση στο Twitter τονίζοντας ότι η εσωτερική σύνδεση των σελίδων σας, εφόσον αυτά τα link είναι φυσικά (natural links), δεν βλάπτουν το SEO της ιστοσελίδας σας.

Το ερώτημα ήταν: “Τα επαναλαμβανόμενοι internal links δημιουργούν πρόβλημα για τη θέση κατάταξης μιας ιστοσελίδας στη Google; Η Google τα αγνοεί ή δίνει «αρνητικούς» πόντους για κάθε επαναλαμβανόμενη εσωτερική σύνδεση;”

Ο Mueller απάντησε: “Όχι, μη διστάζετε να συνδέεστε φυσικά μέσα στο site σας”.

Η αλήθεια είναι ότι χρόνια τώρα υπήρχε μια σχετική (παρα)φιλολογία για το θέμα στην κοινοτητα των ειδικών SEO για το θέμα.

Στο seroundtable υπάρχει σχετικό θέμα και συζήτηση απο το 2010, όποτε και σε σχετικό poll το 65% των SEOs είχαν απαντήσει ότι μπορεί να είναι επιζήμιο για την ιστοσελίδα.

Συνεπώς, με την απάντηση του, ο εκπρόσωπος της Google ξεκαθαρίζει λίγο την καταστάση δίνοντας ουσιαστικά το “πράσινο φως” σε όλους όσοι το παρακάνουν λιγάκι με το internal linking των σελίδων τους.

Για να είμαστε ξακαθαροι πάντως οφείλουμε να τονίσουμε  ότι το να έχετε σε ΜΙΑ σελίδα επαναλαμβανόμενα link προς την ίδια σελίδα δεν εξυπηρετεί τίποτα και δεν βοηθάει ούτε στο USER Experience.

Links από ξενόγλωσσες ιστοσελίδες

Σε άλλη (προφανή) απάντηση που έδωσε μέσα στην εβδομάδα ο Mueller  σε χρήστη του twitter,  επιβεβαίωσε ότι δεν χρειάζεται να απορρίψετε συνδέσμους (disavow link) προς τον ιστότοπό σας, μόνο και μόνο επειδή αυτοί οι σύνδεσμοι προέρχονται από σελίδες που δεν χρησιμοποιούν την ίδια γλώσσα με την σελίδα σας.

Αν γράφετε στα αγγλικά  (προφανώς αναφερόμαστε σε όσους διατηρούν δίγλωσσο site) και αποκτήσετε έναν ισπανικό σύνδεσμο προς εσάς, αυτό δεν μετατρέπει αυτομάτως τον σύνδεσμο σε έναν κακό σύνδεσμο.

Η απάντηση του Mueller  ήταν χαρακτηριστική: “Nah, the language of the page doesn’t make it an unnatural link” και μάλλον απο το Nah και μόνο δεν χρειάζεται μετάφραση

disavow link answer mueller

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ