Υπάρχουν ενδείξεις ότι η Google έχει ξεκινήσει αυτήν την εβδομάδα ενημέρωση του αλγόριθμου αναζήτησης.

Την προηγούμενη εβδομάδα, τα μέλη του φόρουμ WebmasterWorld στο Ηνωμένο Βασίλειο ανέφεραν κινήσεις στα SERP’s ( Search Engine Results Pages).

Και το ίδιο έκαναν σήμερα, 14 Φεβρουαρίου, ημέρα του Ερωτευμένων (ο μόνο λόγος που το αναφέρουμε είναι διότι το update ταυτίστηκε στις κοινότητες των ειδικών SEO με την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου), και τα μέλη του φόρουμ από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

ενημέρωση του αλγόριθμου SEMrush-Sensor

Μεταβολές στην κατάταξη των αποτελεσμάτων της μηχανής αναζήτησης παρατηρούνται σε διάφορες χώρες.

Οι αναφορές από το WebmasterWorld μπορεί να είναι αναξιόπιστες, γι ‘αυτό και ο Roger Montti του searchenginejournal περίμενε να το επιβεβαιωσει μέσω της Black Hat SEO κοινότητας.

Και σήμερα, όπως αναφερει, υπάρχει μια έντονη συζήτηση μεταξύ των μελών της κοινότητας που επιβεβαιώνει ότι υπάρχουν μεγάλες αλλαγές κατάταξης που συμβαίνουν.

Την ίδια στιγμή, και το Mobile/U.S. SERP volatility graph της 13ης Φεβρουαρίου εμφανίζει υψηλό επίπεδο δραστηριότητας.

Ποιοι παράγοντες επηρεάζονται;

Μέλη του WebmasterWorld αναφέρουν ότι to update δίνει ένα boost στους τιτλους των σελίδων σε σχέση με το keyword density και τους όρους αναζήτησης.

Ωστόσο η αληθεια είναι ότι είναι πολύ νωρίς για να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα.

Είναι σημαντικό να γίνει κατανοητό ότι το update μπορεί να διαρκέσει αρκετές εβδομάδες, καθώς υποτίθεται ότι κυκλοφορεί σε όλα τα κέντρα δεδομένων.

Σε περίπτωση που οι σελίδες σας χάσουν την κατάταξή τους, ίσως να θέλετε να περιμένετε δέκα έως δεκαπέντε ημέρες πριν προχωρήσετε σε αλλαγές.

Σχεδόν όλες οι ενημερώσεις ακολουθούνται από διόρθωση εντός 10 έως 15 ημερών.

Τι είναι η Ενημέρωση του Αγίου Βαλεντίνου;

Καθ ‘όλη τη διάρκεια του προηγούμενου έτους, η Google δρομολόγησε αλλαγές που σχεδιάστηκαν για να βελτιώσουν την ικανότητα της Google να κατανοεί ένα ερώτημα αναζήτησης και το περιεχόμενο μιας ιστοσελίδας.

Αυτοί οι τύποι αλγορίθμων στοχεύουν στον εντοπισμό των καλύτερων σελίδων για την επίλυση του προβλήματος ενός χρήστη.

Εάν επιβεβαιωθεί αυτή η ενημέρωση, είναι πιθανό να αποδειχτει ότι η Google κάνει ενημερώσεις που αποσκοπούν στην πρόθεση του Χρήστη και στην επιστροφή σχετικών αποτελεσμάτων στην αναζήτησης.

Αξίζει να σημειωθεί οι πολλοί που ασχολούνται με το SEO έχουν συνηθίσει να πιστεύουν ότι η Google στοχεύει σε συγκεκριμένους θεματικούς τομείς (όπως το Medic Update που η Google αρνήθηκε ότι στοχεύει στους ιατρικούς ιστότοπους) και πλήθος άλλων παραγόντων “ποιότητας” όπως κακοί σύνδεσμοι, φτωχο περιεχόμενο κ.ο.κ. αλλά πολλές φορές οι αλλαγές δεν είναι “τοσο συγκεκριμένες”. Αντιθετα, η στοχευση είναι ευρυτερη και επηρρεάζει όλες τις ιστοσελίδες, αλλές περισσότερο και άλλες λιγότερο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ