Δεν υπάρχει Core update στον αλγόριθμό της Google τον μήνα που διανύουμε (Φεβρουάριος 2020), τονίζει ο εκπρόσωπος της Google, Danny Sullivan (Google’s public search liaison) με αφορμή την “καταιγίδα” σχολίων σχετικά με ανακατατάξεις ιστοτοπων στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google.
Ερωτηθείς σχετικά, ο Sullivan απάντησε ότι ο αλγόριθμος ενημερωνεται συνέχεια και πόσταρε tweet του 2019 που εξήγησε τη διαφορά μεταξύ μιας “καθημερινής ενημέρωσης” και μιας ενημέρωσης στον βασικό αλγορίθμο (core algorithm update).
Ενημέρωση στον βασικό αλγόριθμό και daily updates
Μια ενημέρωση στον βασικό αλγόριθμο προκαλεί συνήθως ιδιαίτερα σημαντικές διαφοροποιήσεις στην κατάταξη των αποτελεσμάτων στην αναζήτηση της Google.
Οι διακυμάνσεις που παρατηρούν οι ιδιοκτήτες ιστοτόπων- και ξεκινούν οι σχετικές συζητησεις για ενημερώσεις στον βασικό αλγορίθμο- οφείλονται κυρίως στις μικρές καθημερινές αλλαγές. Αλλωστε, είναι γνωστό ότι η Google πραγματοποιεί ενημερώσεις στον αλγόριθμό της κάθε μέρα.
Θυμίζουμε ότι πριν ένα χρόνο ακριβώς είχε γίνει η ίδια κουβέντα στα social media οπότε και είχε γίνει λόγος για “Ενημέρωση του Αγίου Βαλεντίνου“.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το email marketing είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να προωθήσετε την επιχείρησή […]
Eίναι εύκολη η δημιουργια ιστοσελιδας με wordpress; 9 λόγοι για να επιλεξετε wordpress για την κατασκευή του site σας και βασικό κόστος αν το δημιουργήσετε μόνοι σας (κατοχύρωση domain name και φιλοξενία ιστότοπου).
Πώς λειτουργει η αναζητηση της Google; Τι συμβαίνει όταν πληκτρολογείτε ένα ερώτημα αναζήτησης στο σχετικό πεδίο αναζήτησης του google search;
ΤΙ ΕΙΝΑΙ DWELL TIME και ποια η σχέση του με το Google Rankbrain; Σε τι διαφέρει από το Bounce rate (Ποσοστό Εγκατάλειψης) που βλέπουμε στις μετρήσεις του Google Analytics; Και πως επηρεάζει την κατάταξη των site στην σελίδα των αποτελεσμάτων στην Google;
Είναι αλήθεια ότι υπάρχει μια μικρή σύγχυση σχετικά με τους όρους SEO και Content marketing. […]
Τι είναι το RankBrain; To RankBrain είναι ένας αλγόριθμος μηχανικής μάθησης (AI) που χρησιμοποιεί η Google για να ταξινομήσει τα αποτελέσματα αναζήτησης. Βοηθά επίσης τη Google να επεξεργαστεί και να κατανοήσει τα ερωτήματα αναζήτησης.