Σχολια στα αποτελεσματα αναζητησης; Γιατί Οχι;

Κάπως έτσι το σκέφτηκε η Google και είναι έτοιμη να ενεργοποιήσει μια νέα λειτουργία που θα επιτρέπει στους χρήστες να αφήνουν σχολια στα αποτελεσματα αναζητησης.

Αυτή η λειτουργία αποκαλύφθηκε σε επίσημο έγγραφο βοήθειας της Google  (με τιτλο: Leave comments on Google Search ) που εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες μπορούν να αφήσουν και να διαβάσουν σχόλια από άλλους.

Επιπλέον, υπάρχει μια σελίδα αφιερωμένη στα σχόλια, στην ενότητα συμβουλών αναζήτησης των προφίλ των χρηστών Google.

Σχολια στα αποτελεσματα αναζητησης- google search -help page

Σύμφωνα με τη σελίδα αυτή, οι χρήστες θα μπορούν να  προσθέτουν σχολια στα αποτελεσματα αναζητησης αρχικά μόνο σε αθλητικές αναμετρήσεις την ώρα διεξαγωγής τους (live).

Η επίσημη σελίδα βοήθειας της Google αναφέρει: “Μπορείτε να αφήσετε σχόλια για πράγματα που έχετε αναζητήσει στο Google.”

Τα σχόλια δεν είναι ακόμη ζωντανά στα αποτελέσματα αναζήτησης, αλλά η λειτουργία είναι ξεκάθαρα στη τελική φάση υλοποίησης και σύντομα θα είναι διαθέσιμη.

Πώς να αφήσετε σχολια στα αποτελεσματα αναζητησης της Google

Όταν η νέα λειτουργία τεθεί σε εφαρμογή, οι χρήστες θα έχουν την δυνατότητα να να αφήσουν σχολια στα αποτελεσματα αναζητησης, σύμφωνα με τη σελίδα βοήθειας της Google, με τον παρακάτω τρόπο:

1. Μεταβείτε στο Google.com ή ανοίξτε την εφαρμογή Google.
2. Κάντε μια αναζήτηση.
3. Στο πλαίσιο επισκόπησης, πατήστε ή κάντε κλικ στο κουμπί “Περισσότερα”.
4. Πατήστε ή κάντε κλικ στην επιλογή Σχόλια και, στη συνέχεια, στην επιλογή Viewers
5. Πατήστε ή κάντε κλικ στην επιλογή Προσθήκη δημόσιου σχολίου …
6. Εισάγετε το σχόλιό σας.

Τα σχόλια δεν μπορούν να είναι ανώνυμα, οπότε οι χρήστες θα πρέπει να συνδεθούν στο λογαριασμό τους Google.

Επίσης, θα είναι δυνατή η διαγραφή σχολίων μετά τη δημοσίευσή τους.

Οι χρήστες μπορούν επίσης να διαβάσουν όλα τα σχόλια άλλων χρηστών καθώς και να τα βαθμολογήσουν με κουμπιά “like” και “dislike”.

Είναι άγνωστο το πότε και σε ποιες χώρες θα ενεργοποιηθεί αρχικά αυτή η νέα λειτουργία της Google και αν εκτός από τα αθλητικά γεγονότα θα επεκταθεί και σε άλλα… πεδία ενδιαφέροντος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ